0 Item

Gear Cacing

Gear Cacing

Gir cacing biasane digunakake nalika nyuda kecepetan gedhe. Rasio pengurangan ditemtokake dening nomer wiwitan cacing lan jumlah untu ing gir cacing. Nanging gir cacing duwe kontak geser sing sepi nanging cenderung ngasilake panas lan duwe efisiensi transmisi sing cukup sithik.

Akeh gir cacing duwe properti sing menarik sing ora ana set gir liyane: cacing kasebut bisa kanthi gampang nguripake gir, nanging gir kasebut ora bisa muter cacing kasebut. Iki amarga sudut ing cacing kasebut cethek banget yen nalika gir nyoba muter, gesekan ing antarane gir lan cacing kasebut nahan cacing kasebut.

Fitur iki migunani kanggo mesin kayata sistem conveyor, ing endi fitur ngunci bisa dadi rem kanggo conveyor nalika motor ora muter. Siji panggunaan gir cacing sing menarik banget digunakake ing sawetara mobil lan trek kanthi kinerja dhuwur.

Minangka bahan kanggo produksi, umume, cacing digawe saka logam keras, lan gir cacing digawe saka logam sing cukup alus kayata tembaga aluminium. Iki amarga jumlah untu ing gir cacing cukup akeh dibandhingake cacing kanthi wiwitan biasane 1 nganti 4, kanthi nyuda atose cacing cacing, gesekan ing untu cacing dikurangi. Karakteristik pabrikan cacing liyane yaiku kabutuhan mesin khusus kanggo nglereni gir lan ngobati waos. Gigi cacing, ing tangan liyane, bisa digawe nganggo mesin hobbing sing digunakake kanggo gir spur. Nanging amarga bentuke untu beda, ora bisa dipotong sawetara gigi sekaligus kanthi masang tumpukan gir kaya sing bisa ditindakake kanthi gir spur.

Aplikasi kanggo gir cacing kalebu kothak gir, gulungan tiang pancing, pasok tuning senar gitar, lan ing endi penyesuaian kacepetan sing alus kanthi nggunakake nyuda kacepetan gedhe dibutuhake. Nalika sampeyan bisa muter gir cacing nganggo cacing, biasane ora bisa muter cacing kanthi nggunakake gir cacing. Iki diarani fitur kunci dhewe. Fitur ngunci dhewe ora mesthi bisa dipesthekake lan cara sing beda disaranake kanggo nyegah pencegahan positif sing bener.

Uga ana jinis gir cacing duplex. Nalika nggunakake iki, bisa nyetel backlash, kaya nalika waos untu mbutuhake penyesuaian backlash, tanpa mbutuhake owah-owahan ing jarak tengah. Ora akeh banget pabrike sing bisa ngasilake jinis cacing iki.

Gir cacing biasane diarani roda cacing.

Nuduhake asil 1-32 saka 58

Pin Iku on Pinterest